Hästtransporter

Hästlastbilar

Clear Round

Återförsäljare


Clear Round hästtransport


Totalvikten går att välja från 1 400 kg till 3 000 kg.
Hela transporten är byggd i aluminium och glasfiber (inget organiskt material, ingen fukt).
Hela 5 års fabriksgaranti på hela transporten.
20 års fuktgaranti på golvet som är byggt i dubbla aluminiumskikt med icke-organisk isolering emellan.
Säkerhetsdrag som hindrar vagnen från att vobbla (låsbart).
Säkerhetsbommar lossas utifrån med fastmonterad vred.
Sex stabiliserande säkerhetsstag.
Köp eller hyr på Granngården.

   Köp eller hyr på Granngården


Clear Round hästtransporter går att köpa – eller hyra – på utvalda butiker hos Granngården i Borås, Enköping, Eskilstuna, Halmstad, Karlstad eller Skövde. De finns i två färger: mörkblå och silvermetallic. Båda är snygga, men en är snyggare.

Golvet är den tysta, starka typen


Golvet är tillverkat av aluminium i lager runt icke-organisk isolering, som gör det extremt svårt för fukt att ta sig in. Därför har vi faktiskt 20 års fuktgaranti på golvet, vilket borgar för högt andrahandsvärde på din investering. . Den helgjutna 8 mm tjocka golvmattan hjälper hästen att stå tryggt och stadigt. Mattan är extra tålig mot broddar. Det exklusiva golvet gör även att hästtransporten är tystare och varmare på vintern.


5 års fabriksgaranti, 20 års golvgaranti


Vi på Clear Round är mycket stolta över våra hästtransporter. Vi har utvecklat dem för att bli så säkra och trygga som det bara är möjligt. Därför erbjuder vi hela 5 års fabriksgaranti på hela transporten och 20 års fuktgaranti på det urstarka golvet, vilket borgar för högt andrahandsvärde på din investering.
Säkerhetsdrag


Clear Round hästtransport har ett säkerhetsdrag med gripande antisladd-klossar som fäster i bilens dragkrok. Det gör hästtransporten stabilare och hindrar den från att gunga i sidled. Det ger en tryggare och lugnare resa för hästen. Säkerhetsdraget går att låsa när bilen är frånkopplad vilket gör hästtransporten svår att stjäla.
Låsbar dörr hästdel


Dörr till hästdelen gör det enkelt att gå ut. Dörren går att låsa utifrån. Låset har tre cylindrar (uppe, nere och i mitten) vilket gör att dörren sluter extra tätt och sänker ljudnivån.
Sadelkammare

Clear Round hästtransport har en låsbar sadelkammare med utsvängbar sadelhållare för två sadlar. I sadelkammaren finns även spegel, extrakrokar, nätpåse samt innerbelysning.
Två medföljande bromsklossar


Clear Round hästtransport har två medföljande bromsklossar för säker parkering.
Sex stabiliserande säkerhetsstag


Clear Round hästtransport har sex stabiliserande säkerhetsstag som ökar transportens vridstyvhet och ger en tryggare gång, samtidigt som det ökar säkerheten vid en eventuell olycka eller rullning. De två bakre stagen har hovskydd så att hästen inte fastnar vid lastning.
Säkerhetsbommar med panikutlösning utifrån


Säkerhetsbommarna i Clear Round hästtransport har en fastmonterad vred på utsidan. Du kan lossa dem för hand. Men ett kvastskaft eller handtaget till en domkraft är att föredra.
Två tonade vädringsfönster


Två tonade fönster som går att öppna i olika vinklar för optimal ventilation.
Aluminiumfälgar


Snygga aluminiumfälgar som standard. Inget som hästen bryr sig om, men coolt ändå.
Kombiramp med låg lastvinkel och två öppningslägen


Rampen har låg lastvinkel, så det är enkelt att leda hästen ombord. Rampen går även att öppna i sidled när man vill lasta varor på ett enkelt sätt.


Rampskydd mot snö och smuts


Det kommer lätt in snö och is och smuts i skarven mellan rampen och karossen på traditionella hästtransporter. Det gör att rampen blir svår att stänga, och det kan lätt gå sönder när man försöker tvinga igen den. Detta problem slipper du med en Clear Round hästtransport eftersom den har ett rampskydd som du fäller ner för att skapa en jämn yta och skyddar gångjärnen.
Ställbara bommar och vadderad stödsida


Clear Round hästtransport har ställbara bommar så din häst alltid står på bästa sätt. En vadderad stödsida för att göra resan tryggare för din häst. Clear Round hästtransport har dessutom en ny skyddsmatta monterad på sadelkammarens vägg i hästdelen. En stor häst som står på vänster sida i körriktningen kan nå skyddsmattan med framhovarna. Clear Round hästtransport har också en galvad sparkplåt på båda innersidorna.
Innerbelysning i transporten och sadelkammaren


Praktisk innerbelysning som du tänder och släcker med en knapp på höger sida ovanför rampen. Belysningen finns i transporten och även i sadelkammaren.
Högt monterat bromsljus


Ett högt monterat bromsljus ökar säkerheten.
Gardin med utvädringshål över bakrampen


Gardin eller fast lucka? Vi tycker presenning är bra av flera anledningar. Den skramlar inte som en lucka kan göra. Den har utvädringshål där hösporer flyger ut. Den är inte svår att öppna när det kommer snö. Du kan lämna presenningen halvvägs nere i ”ventilationsläge”. Luften blir fräsch och temperaturen behaglig.

Frihet för två hästar


Totalvikt: 1 400 kg–3 000 kg
Lastvikt: 495–2 095 kg
Tjänstevikt: 905 kg
Totalvikt: 1 400–3 000 kg

Längd utvändigt, totalt: 436 cm
Bredd utvändigt, totalt: 235 cm
Höjd utvändigt, totalt: 268 cm

Längd invändigt: 312/224 cm
Bredd invändigt: 171 cm
Höjd invändigt: 230/247,5 cm
Längd mellan bommar: 172,5 cm
Höjd mellanvägg: 127,5 cm


Priser inklusive moms

Clear Round hästtransport: 109 900 kr
Arbetsbelysning utvändigt bak: 1 495 kr
Fölgaller bak: 2 990 kr
Hingstgaller mellanvägg: 3 790 kr
Två stödben bak: 2 990 kr
Sulkyhållare monterad på bakramp: 4 990 kr
Videoövervakning hästdel: 6 990 kr
Fyra vinterhjul, dubbade eller odubbade, inkl. fälg: 7 960 kr